2023 - 2024 URAP Diş Hekimliği Sıralaması
Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2023 - 2024 URAP (University Ranking By Academic Performance) değerlendirmesinde "Dünyanın en iyi 200 Üniversitesi listesine 141.sıradan girerek bu alanda Türkiye 'de "En iyi dereceye sahip fakülte" olmuştur.
Cumhuriyetimizin 101. Yılı Kutlu Olsun
Fakültemiz Öğretim Üyesi Hande GÖRÜCÜ COŞKUNER
99.Avrupa Ortondonti Derneğ Kongresinde En iyi poster ödülünü kazanmıştır.Öğretim Üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Öğrencimiz Muhammed ATEŞ ve Doç.Dr.Uzay KOÇ VURAL'ı
Acadenic Excellence Contest 2024 Türkiye 'de 'Junior Kategori' ödülünü kazanmıştır. Öğrencimiz ve Öğretim Üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
2024 Yılı Mezuniyet Törenimiz
Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof.Dr. Zafer ÇEHRELİ
Son 4 Yıldır Direktörlüğünü yürüttüğü Uluslararası Dental Travmatoloji Derneği’nin (IADT) Başkanlığına seçilmiştir. Dr. Çehreli, 2025 Yılı itibarıyla bu görevi 2 Yıl Boyunca yürütecektir.
Fakültemiz'e YÖK’ten Turuncu Bayrak Ödülü
Fakültemiz YÖK’ün düzenlediği “2022 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” kapsamında Mekanda Erişilebilirlik kategorisinde verilen “Turuncu Bayrak” ödülünü almaya hak kazandı.
Pasifik Üniversitesi
Pasifik Üniversitesi Arthur A. Dugoni Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Tamer Alpagot 'un 4 Temmuz'da gerçekleşen ziyareti ile her iki fakülte arasında, gelecekteki işbirliği olanakları değerlendirilmiştir.
Entegre Klinik


Entegre klinik pratik eğitimi 2014 yılında Dönem 5 eğitim programına dahil edilmiştir. Staj süresi 6 hafta olup 30 iş günüdür. Bu özelliği ile diş hekimliği son sınıf eğitiminde Protez Klinik ve Cerrahi Klinik dersiyle birlikte büyük staj olarak adlandırılan kategoridedir.

Multidisipliner nitelikte olan Entegre Klinik Pratik dersi, Endodonti, Restoratif Diş Tedavisi, Periodontoloji, Ağız Diş Çene Cerrahisi ve Ağız Diş Çene Radyolojisi Anabilim Dallarının ortak olarak yürüttüğü bir derstir.

Multidisipliner yapısı itibarı ile Dönem 5 öğrencileri muayene ettikleri hastanın protetik tedavisi hariç tüm tedavilerin bu staj süresince tamamlamaktadırlar.

Entegre Klinik süresinde öğrenciler hastalara uygulanacak tedavi sıralamasının düzenlenmesinde randevu gün ve saatinin belirlenmesinde ve aynı gün içinde farklı işleri yapma konusunda tecrübe kazanırlar. Bütün bu aşamalar ve tedaviler ilgili bölümlerden gelen öğretim elemanlarının gözetiminde yapılır.

Klinik stajın temel amacı son sınıf öğrencilerinin hastada bütüncül bir yaklaşım ile teşhis ve tedavi prensiplerini öğrenmesidir. Böylece planlama, karar verme ve tedavilerde öğrencilere hasta ile daha fazla iletişim kurma ve sorumluluk alma olanağı sağlanmaktadır. İleride muayenehane pratiğinde bu kazanımlar çok büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Entegre Klinik öğrencilere sağladığı bu avantajların yanı sıra farklı Anabilim Dallarından gelen öğretim elemanlarının birlikte görev ve sorumluluk aldığı bir eğitim programı olarak fakültede disiplinler arası iletişim, konsültasyon ve kurumsal aidiyetin geliştirilmesi açısından önemli bir misyon üstlenmektedir.

  Prof. Dr. Nihal AVCU (Sorumlu )

        


 

 

 

 

 

 

 Prof.Dr. Abdullah C. AKMAN

(Sorumlu Yardımcı)


 

 

 

 

 

 

Prof. Dr. S. Arlin KİREMİTÇİ


 

 

 

 

 

 

Dr. Öğr. Üyesi Taha ÖZER